Rólunk

Az Alba Innovár Digitális Élményközpont 2017 nyarán nyílt meg Székesfehérváron azzal a céllal, hogy az iskolások testközelből, robotokkal, informatikai- és okoseszközökkel ismerhessék meg a digitalizáció világát. Az Alba Innovár missziója nemcsak az, hogy bevezetést nyújtson a robotikába, hanem hogy megtanítsa az ide látogató gyerekeket az algoritmikus gondolkodásra, valamint hogy fejlessze azon készségeiket, melyek elengedhetetlenek lesznek a jövő munkaerőpiacán.

A központ Székesfehérvár szívében, a Táncsics Mihály utca 7. szám alatt található, ahol egy kiállítási térrel, egy alkotóműhellyel és egy szabadulószobával várjuk vendégeinket. A diákok korszerű, 21. századi környezetben tanulhatnak robotikáról, mikroszámítógépek segítségével elsajátíthatják a programozás alapjait, készíthetnek 3D-s alkotásokat, és játékos környezetben ismerkedhetnek meg a legújabb informatikai trendekkel.

Az Alba Innovárt a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány hívta életre. Kiemelt támogatónk Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, amely így biztosítja, hogy szervezett körülmények között minden székesfehérvári diák ellátogathasson a központba.

Az elmúlt 6 tanév alatt 19519 székesfehérvári diák vett részt programunkon. 

 

 

 

Foglalkozásaink

Az Alba Innovár elsősorban felső tagozatos és középiskolás diákoknak tart foglalkozásokat és szakköröket. Péntek kivételével minden hétköznap délelőtt vannak foglalkozások, melyekre előzetes regisztráció szükséges. Központunkban a tanulók olyan digitális ismereteket szerezhetnek, melyek segítségével biztonsággal eligazodhatnak az információs társadalomban, és segítséget kaphatnak jövőbeli pályaválasztásukhoz is. Foglalkozásainkon a 20-40 fős tanulócsoportokkal 4 oktató dolgozik együtt. Az alkotó-fejlesztő tevékenységek során hangsúlyos szerepet kap a diákok kreativitása és aktivitása.

Hétfőtől csütörtökig a délelőtti sávban tehát iskolás csoportokat fogad a központ, délutánonként pedig különböző tematikus szakkörökön vehetnek részt az érdeklődő diákok. A nyílt napokon mindenkit vár a központ, aki szeretne egy pillantást vetni a jövőbe, míg nyáron táborainkba várjuk a digitalizáció iránt érdeklődő iskolásokat.

Egy tanévben iskolai keretek között mintegy 4000 tanuló (140 osztály) látogathat el a központba és további több száz diák vehet részt programjainkon.

Helyszíneink

Oktatóink több helyszínen is tudnak foglalkozni a csoportokkal. A kiállítótérben humanoid robotok, virtuális valóság, interaktív padló és más digitális játékok fogadják az érdeklődőket, míg a foglalkoztatótérben a legmodernebb laptopokkal, tabletekkel, mikrokontrollerekkel, legórobotokkal, humanoid robotokkal, 3D nyomtatókkal dolgozhatnak a diákok. De nemcsak ezeken a helyszíneken élmény a tanulás, hanem a szabadulószobánkban is egy izgalmas játék során nyílik lehetőség megoldani a digitális világra épülő rejtvényeket.

Munkatársaink

Laufer Tamás

Alba Innovár vezetője,

a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumának elnöke

E-mail: laufer.tamas@albainnovar.hu

 

Forray Mónika

Alba Innovár helyettes vezetője,

a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumának titkára

E-mail: forray.monika@albainnovar.hu

 

Bakos Andrea

oktató

E-mail: bakos.andrea@albainnovar.hu

 

Báldy Katalin

szakoktató

E-mail: baldy.katalin@albainnovar.hu

 

Gerse István

vezető oktató

E-mail: gerse.istvan@albainnovar.hu

 

Gugolya László

szakmai vezető, humanoidrobot-programozó

E-mail: gugolya.laszlo@albainnovar.hu

 

Gyimesi Csaba

vezető oktató

E-mail: gyimesi.csaba@albainnovar.hu

 

Kissné Duró Ágota

oktató

E-mail: kissne.duro.agota@albainnovar.hu

 

Pauszné Bodnár Beáta

okató

E-mail: pauszne.bodnar.beata@albainnovar.hu

 

Bekker-Nagy Zsuzsa

koordinátor

E-mail: bekker.nagy.zsuzsa@albainnovar.hu

Tel.: 06-70-1977-598

 

Füki Gyula

koordinátor, oktató

E-mail: fuki.gyula@albainnovar.hu

Tel.: 06-70-1977-600

 

az Alba Innovár központi e-mail címe:

info@albainnovar.hu