Rólunk

Az Alba Innovár Digitális Élményközpont 2017 nyarán nyílt meg Székesfehérváron. Célja, hogy az iskolások testközelből, robotokkal, informatikai- és okoseszközökkel ismerhessék meg a digitalizáció világát. Az Alba Innovár missziója nemcsak az, hogy bevezetést nyújtson a robotikába, hanem hogy megtanítsa az ide látogató gyerekeket az algoritmikus gondolkodásra, valamint hogy fejlessze azon készségeiket, melyek elengedhetetlenek lesznek a jövő munkaerőpiacán.

A központ Székesfehérvár szívében, a Táncsics Mihály utca 7. szám alatt található, ahol egy kiállítási térrel, egy alkotóműhellyel és egy szabadulószobával várjuk vendégeinket. A diákok korszerű, 21. századi környezetben tanulhatnak robotikáról, mikroszámítógépek segítségével elsajátíthatják a programozás alapjait, készíthetnek 3D-s alkotásokat, és játékos környezetben ismerkedhetnek meg a legújabb informatikai trendekkel.

Az Alba Innovárt a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány hívta életre. Kiemelt támogatónk Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, amely így biztosítja, hogy szervezett körülmények között minden székesfehérvári diák ellátogathasson a központba.  

 

 

Foglalkozásaink

Az Alba Innovár elsősorban felső tagozatos és középiskolás diákoknak tart foglalkozásokat és szakköröket. Péntek kivételével minden hétköznap délelőtt vannak foglalkozások, melyekre előzetes regisztráció szükséges. Központunkban a tanulók olyan digitális ismereteket szerezhetnek, melyek segítségével biztonsággal eligazodhatnak az információs társadalomban, és segítséget kaphatnak jövőbeli pályaválasztásukhoz is. Foglalkozásainkon a 36-40 fős tanulócsoportokkal 4 oktató dolgozik együtt. Az alkotó-fejlesztő tevékenységek során hangsúlyos szerepet kap a diákok kreativitása és aktivitása.

Htéfőtől csütörtökig a délelőtti sávban tehát iskolás csoportokat fogad a központ, délutánonként pedig különböző, tematikus szakkörökön vehetnek részt az érdeklődők. Hétvégén, a nyílt napokon mindenkit vár a központ, aki szeretne egy pillantást vetni a jövőbe, míg nyáron táborainkba várjuk a digitalizáció iránt érdeklődő iskolásokat.

Egy tanévben iskolai keretek között mintegy 4000 tanuló (140 osztály) látogathat el a központba és további több száz diák vehet részt programjainkon.

 

Helyszíneink

Oktatóink több helyszínen is tudnak foglalkozni a csoportokkal. A kiállítótérben humanoid robotok, virtuális valóság, interaktív padló és más digitális játékok fogadják az érdeklődőket, míg a foglalkoztató térben a legmodernebb laptopokkal, tabletekkel, mikrokontrollerekkel és 3D nyomtatókkal dolgozhatnak a diákok. De nemcsak ezeken a helyszíneken élmény a tanulás, hanem a szabadulószobánkban is egy izgalmas játék során nyílik lehetőség megoldani a digitális világra épülő rejtvényeket.

Munkatársaink

Laufer Tamás

Alba Innovár vezetője,

a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumának elnöke

laufer.tamas@albainnovar.hu

 

Forray Mónika

Alba Innovár helyettes vezetője,

a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumának titkára

forray.monika@albainnovar.hu

 

Báldy Katalin

szakoktató

E-mail: baldy.katalin@albainnovar.hu

 

Bialkó László Gergő

oktató

E-mail: bialko.laszlo@albainnovar.hu

 

Gerse István

vezető oktató

E-mail: gerse.istvan@albainnovar.hu

 

Gugolya László

szakmai vezető, humanoidrobot-programozó

E-mail: gugolya.laszlo@albainnovar.hu

 

Gyimesi Csaba

vezető oktató

E-mail: gyimesi.csaba@albainnovar.hu

 

Ódor Dominika

junior oktató

 

Szabó Bakos György

oktató

E-mail: szabo.bakos.gyorgy@albainnovar.hu

 

Bekker-Nagy Zsuzsa

koordinátor

E-mail: bekker.nagy.zsuzsa@albainnovar.hu

Tel.: 06-70-1977-598

 

Füki Gyula

koordinátor

E-mail: fuki.gyula@albainnovar.hu

Tel.: 06-70-1977-600

 

az Alba Innovár központi e-mail címe:

info@albainnovar.hu