Hírek

Az Alba Innovár is bemutatkozott a londoni BETT Show-n2018. 02. 05.

Központunk jelen volt a legnagyobb oktatástechnológiai kiállításon

Az AlbaInnovár is bemutatkozott a világ legnagyobb digitalizációs oktatástechnológia vásárán Londonban. 

Központunkban jártak a Vidi játékosai2017. 12. 07.

Hét focista látogatott el az Alba Innovárba

A Videoton hét játékosa, Juhász Roland, Pátkai Máté, Ezekiel Henty, Hársfalvi András, Mocsi Attila, Tamás Krisztián és Szabó Bence a pálya helyett ezúttal digitális környezetben bizonyíthatott.

Lurkók az őszi szünetben2017. 11. 07.

Állami gondozott gyerekek az Alba Innovárban


Központunkba is ellátogattak a LURKÓ Gyermekvédelmi Egyesület által gondozott gyermekek. A saját családjuk nélkül nevelkedő gyerekek az Alba Innovár Digitális Élményközpont foglalkoztatójában belekóstoltak a programozásba, megismerkedtek a digitalizációs világ legújabb vívmányaival, kipróbálták a szabadulószobát és találkoztak a humanoid robotunkkal, Albával is.

Dél-afrikai delegáció látogatott az Alba Innovárba2017. 10. 06.

Dél-Afrikáig ér a hírünk

A Dél-afrikai Köztársaságból érkezett delegáció Székesfehérvárra. A látogatást Pieter Vermeulen magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövet kezdeményezte, aki az Alba Innovárról olvasva szerette volna megismerni a digitális élményközpont működését és Székesfehérvár városát.  A delegációt vezető Buti Manamela ifjúságpolitikáért is felelős miniszterhelyettes elmondta, Magyarország ifjúságpolitikával kapcsolatban tájékozódnak.

Óriási volt az érdeklődés az Alba Innovár iránt a Digitális Oktatási Konferencián2017. 10. 01.

Alba is bemutatkozott a DOKK-on

Az Alba Innovár jó gyakorlatát dr. Cser-Palkovics András polgármester mutatta be a Digitális Oktatási Konferencián, melyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen rendeztek meg. A szakmai fórumot azzal a céllal szervezték, hogy a résztvevőket tájékoztassák Magyarország Digitális Oktatási Stratégiájának kitűzéseiről, és lehetőséget kínáljanak a digitális oktatáshoz kapcsolódó pedagógiai-módszertani-technológiai eszközök és újdonságok megismerésére. 

Egyedi korongot terveztek a Fehérvár AV19 játékosai2017. 09. 15.

3D modellezést tanultak a hokisok

A Fehérvár AV19 jégkorongozói voltak a vendégei az Alba Innovárnak, ahol maguk tervezhettek egyedi korongot, amit aztán 3D nyomtatóval el is készítettek. Erdély Csanád is tervezett egy pakkot. Véleménye szerint a felnövő generációnak fontos, hogy a 21. században kiigazodjon a 3D-s nyomtatók világában. "A hokisok fogvédőjét például egy ilyen szerkezetben csinálják és azt hiszem, ez is a jövő, ezt mindenképpen követni kell, nagyon jó kezdeményezésnek tartom" – mondta a Fehérvár AV19 játékosa.

Sajtóvisszhang: Az Alba Innovár a legjobb dolog, ami a fehérvári oktatással történhetett2017. 09. 05.

Sajtószemle - Az fmc írta rólunk

Hétfő reggel fogadta az első diákokat az Alba Innovár. Fehérvár új oktatási központja hónapok óta készült erre a napra. Egyelőre minden a tervek szerint alakult.

Az Alba Innovárból a gyerekek nem akarnak hazamenni2017. 08. 31.

Gondolkodjunk! – Ezt sugallja minden "porcikájával" az Alba Innovár

Az Alba Innovár digitális élményközpontba látogatott Deutsch Tamás, a Digitális Jólét programért felelős miniszterelnöki biztos. A politikus Cser-Palkovics András polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatót az élményközpontról, valamint a digitális kompetencia gyarapítás országos feladatairól.

Az egész országban jó példa lehet az Alba Innovár2017. 08. 30.

Jó példát mutatunk


Az egész országban szeretnék elterjeszteni azt a jó gyakorlatot, amit az Alba Innovár digitális élményközpont jelent – mondta el Székesfehérváron Deutsch Tamás. A Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos szólt a digitális átalakulást célzó oktatási stratégiáról is, kiemelve, hogy ambiciózus fejlesztési programokat indítottak el. 

DIGITÁLIS ÉLMÉNYKÖZPONT A JÖVŐÉRT - BEMUTATTÁK AZ ALBA INNOVÁRT2017. 06. 30.

Szeptembertől fogadja a diákokat az Alba Innovár digitális élményközpont, ahol az országban elsőként világszínvonalú, csúcstechnológiájú digitális eszközöket és rendszereket ismerhetnek meg. A látogató humanoid robotokkal, LEGO robotokkal, 3D szobrászattal és 3D nyomtatással, valamint interaktív asztallal és szociális robotokkal is megismerkedhet, míg a Paraparkban, vagyis a szabaduló szobában a digitalizáció világára épülő rejtvényekkel és kihívásokkal találkozhatunk.

„A jövőt nem lehet előre megjósolni, de a jövőnket fel lehet találni.”- ez a Gábor Dénes idézet köszönti majd szeptembertől mindazokat, akik betérnek az Alba Innovár digitális élményközpontba. A centrum jelenleg 88%-os készültségben van, és az elkövetkezendő hetekben próbaüzemmódban tesztelik majd a különböző foglalkozásaikat, hogy aztán szeptembertől már „élesben” fogadhassák a fehérvári diákokat.

Megnyílt az Alba Innovár Digitális Élményközpont2017. 06. 13.

Megnyílt az Alba Innovár Digitális Élményközpont

Az Alba Innovár Digitális Élményközpont 2017 nyarán nyílt meg Székesfehérváron. Célja, hogy az iskolások testközelből, robotokkal, informatikai- és okoseszközökkel ismerhessék meg a digitalizáció világát. Az Alba Innovár missziója nemcsak az, hogy bevezetést nyújtson a robotikába, hanem hogy megtanítsa az ide látogató gyerekeket az algoritmikus gondolkodásra, valamint hogy fejlessze azon készségeiket, melyek elengedhetetlenek lesznek a jövő munkaerőpiacán.


A központ Székesfehérvár szívében, a Táncsics utca 7. száma alatt található, ahol egy kiállítási térrel, egy alkotóműhellyel és egy szabadulószobával várjuk vendégeinket. A diákok korszerű, 21. századi környezetben tanulhatnak robotikáról, mikroszámítógépek segítségével elsajátíthatják a programozás alapjait, készíthetnek 3D-s alkotásokat és játékos környezetben ismerkedhetnek meg a legújabb informatikai trendekkel.

Az Alba Innovárt a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány hívta életre. Kiemelt támogatónk Székesfehérvár Megyei Város Önkormányzata, amely így biztosítja, hogy szervezett körülmények között minden székesfehérvári diák ellátogasson a központba.