Díjmentes nyílt napok

Következő nyílt napunk előreláthatólag szeptemberben lesz.

FONTOS: foglalkozásainkon csak 10 éven felüliek vehetnek részt! Kiskorú kísérője csak 18 éven felüli lehet, és neki is regisztrálni kell!

Felhívjuk vendégeink figyelmét, hogy késés esetén nem tudjuk biztosítani a foglalkozáson való részvételt!

  • Bemutatjuk, hogy milyen egyszerűen lehet különféle tárgyakat tervezni, alkotni és kinyomtatni 3D nyomtatóval.
  • Megismerkedhetnek a Sphero Bolt interaktív gömbrobottal.
  • Belekóstolhatnak egy okosszoba programozásába.
  • Szabadulószobánk várja a kódfejtő, kódtörő játék kedvelőit!

Ha érdekli a digitalizáció, a modern, élményszerű tanulás világa, regisztráljon programjainkra, és látogasson el hozzánk!

Szabadulószoba


A digitalizáció világára épülő rejtvények és kihívások

Foglalás

Foglalkoztató tér


3D tervezés, okosszoba programozás, Sphero gömbrobot programozás

Foglalás

Szabadulószoba (Parapark)

A legendás parapark-produkciók lényege, hogy a játékosokat rabul ejti (szó szerint) valamilyen titokzatos hely, ahonnan erővel nem, csak ésszel lehet kijutni - ráadásul mindössze 60 perc alatt. A szabadulós játék aktív kikapcsolódás, izgalmas kihívás és csapatjáték. A kijutós játék próbára teszi a logikát, a kombinációs készséget. Bizonyítottan a galaxis első szabadulós játéka! 12 éves kortól ajánlott.

Foglalkoztatótér

3D tervezés és nyomtatás: Megmutatjuk, hogyan lehet egy program segítségével különféle tárgyakat tervezni, ötleteket megvalósítani 3D-ben. Segítünk az első terv elkészítésében. A tervezett tárgyat a résztvevők kinyomtathatják, hazavihetik.

 

Rajzkészítés lézervágó berendezés segítségével: röviden bemutatjuk a lézervágó/lézergravírozó gép működését. CorelDRAW programmal készítünk egy rajzot, melyet a foglalkozás végén a fába gravíroztatuk a géppel és kivágatjuk.

 

 

Okosszoba programozás: Megmutatjuk, hogyan lehet egy szobán belül okosítani eszközeinket, hogyan használjuk a különféle érzékelőket, vezéreljük a motorokat, kijelzőket. Milyen módon nyílik ki az ajtó, kapcsol fel a lámpa, kapcsol be a ventilátor hőmérséklet-változás esetén.

 

                                                                                                            

 

A Sphero BOLT egy interaktív gömbrobot, vonzó "mágikus labda" alakjában, amelyet Android vagy iOS rendszert futtató okostelefon vagy táblagép segítségével lehet vezérelni. A kódolható gömbrobot ötvözi a programozást és a játékot. A gömb programozható érzékelőkkel, 8x8-as LED mátrixszal van felszerelve, mellyel a kódolási és játékképességek végtelen tárházát nyitja meg. A fejlett érzékelők alkalmasak a sebesség, a gyorsulás és az irány megállapításához. A gömb rendelkezik infravörös kommunikációval, lehetővé téve a robot számára, hogy "beszélgessen" más gömbrobotokkal. Ezzel a Sphero robottal ismerkedünk meg a foglalkozáson, kódoljuk és utasítjuk mozgásra.